DIFFICULTY

difficulty

DURATION

90 min

 

Instructiuni in 9 pasi

Pe langa articolele enumerate mai jos, aveti nevoie de: ulei de gatit, prosop de hartie, pietricele, cutie sau cana din plastic cu diametrul de 6 cm.

Pasul 1
Asezati cele doua jumatati ale bilei de plastic pe o suprafata stabila (de exemplu, pe o cana, ghiveci sau altele), astfel incat sa nu se clatine. Ungeti interiorul cu ulei de gatit.

Pasul 2
Ungeti cu ulei si exteriorul canii de plastic.

Pasul 3
Umpleti o galeata de plastic cu aproximativ 140 ml de apa, apoi adaugati portii mici de ciment creativ (aproximativ 1,4 kg). Amestecati cu un bat de lemn pana cand amestecul este neted si usor de prelucrat.

Pasul 4
Se toarna amestecul in matrita pana atinge inaltimea dorita (cel mai bine lasati 1cm pana sus). Lasati cimentul sa se odihneasca timp de 1-2 minute, in timp ce bateti cu atentie in matrita, astfel incat sa nu faca bule de aer. Apoi, asezati imediat cana de plastic centrata in cimentul creativ si coborati-o cu pietre mici. In functie de adancimea dorita sau de marimea canei, puteti, de asemenea, sa turnati din nou ciment.

Pasul 5
Lasati sa se intareasca. Timpul de intarire poate varia, in functie de dimensiune si temperatura. Cel mai bine lasati-l sa se intareasca peste noapte, apoi scoateți forma si lasati-l sa se intareasca complet (nu lasati sa se intareasca complet in matrita).

Pasul 6
Mai intai scoateti cu grija cana de plastic de sus. Scoateti bila de ciment din matrita. Lasati sa se usuce complet. Sfera de ciment se poate incarca dupa 2 zile.

Pasul 7
Crestele si denivelarile mai mici pot fi indepartate cu usurinta prin imbracarea cu nisip a mingii de ciment.

Pasul 8
Vopsiti bila de ciment cu Chalky Finish.

Pasul 9
Pentru un efect metalic special, mingea poate fi decorata si cu deco-metal. Aplicați puțin Deco metal - milk si lasati sa se usuce putin apoi asezati fulgii de metal pe suprafața acoperita. Presati usor. Pentru o stralucire mai buna, lustruiti suprafata metalica cu un prosop moale.